Binnenkort is het zo ver: verplicht paspoort en witte lijst

We zijn er flink mee bezig geweest, maar het gaat de goede kant op! Illegale puppyhandelaren krijgen het binnenkort veel moeilijker. Staatssecretaris Martijn van Dam kondigt op 17 mei allerlei maatregelen aan om de illegale handel in puppy’s terug te dringen. Zo wordt het dierenpaspoort verplicht, komt er een witte lijst van handelaren en mogen alleen geregistreerde dierenartsen en chippers honden chippen.

Maatregelen die Staatssecretaris van Dam aankondigt:

  • Alleen dierenartsen en geregistreerde chippers mogen straks nog honden chippen. Als een chipper fraude pleegt, kan hij uit het register worden gegooid.
  • Het Europese dierenpaspoort wordt vermoedelijk vanaf eind dit jaar verplicht voor alle honden in Nederland. De verplichting geldt zowel voor in Nederland geboren puppy’s als voor geïmporteerde honden. Staatssecretaris Van Dam kondigt aan dat hij dat besluit deze zomer aan de Tweede Kamer voor wil leggen. Een paar maanden later kan de verplichting dan ingaan, zodat dierenartsen zich erop kunnen voorbereiden.
  • Van Dam wil dat er een witte lijst komt met puppyhandelaren, net zoals in België. Alleen hondenhandelaren die op die lijst staan, mogen puppy’s importeren in Nederland. Wanneer die lijst er komt, is nog niet duidelijk.

Lees hier de kamerbrief van de staatssecretaris over de stand van zaken dierenwelzijn.

(bron: Omroep Brabant)

Het NDG dierenpaspoort met gepersonaliseerde omslag, het goedkoopste paspoort van Nederland

Het Europees goedgekeurde NDG Dierenpaspoort is verkrijgbaar in de webshop. Het goedkoopste paspoort van Nederland, nu met handige gepersonaliseerde omslagen!