Mail verzonden aan al onze relaties

Dierenarts krijgt een centrale rol bij aanpak van de illegale hondenhandel

Houten, 14 december 2016

Geachte collega,
Gisteren bleek dat de Partij voor de Dieren het NDG standpunt (zoals door de NDG ingebracht ter voorbereiding op het overleg van de Vast Kamercommissie van EZ op 2 November j.l.) heeft overgenomen en hiervoor steun heeft gekregen van de Tweede Kamer.

“De Tweede Kamer wil dat elke puppy die in Nederland wordt geboren of hier naartoe verhuist een eigen paspoort krijgt. De Kamer vraagt daar om op initiatief van de Partij voor de Dieren, die af wil van fraude door middel van vaccinatieboekjes. Volgens Partij voor de Dieren-Kamerlid Esther Ouwehand vullen kwaadwillende puppyhandelaren zelf de vaccinatieboekjes in, zonder een dierenarts te raadplegen. Daardoor is het niet zeker of het dier wel ingeënt is tegen ziektes als rabiës.”
(voor gehele artikel zie: nos.nl/artikel/2148234-kamer-wil-dierenpaspoort-voor-puppy-s)

Wij zijn natuurlijk zeer verheugd met deze steun en hebben inmiddels ook contact opgenomen met het Ministerie van Economische Zaken en met de Partij voor de Dieren over wat de gevolgen zijn van deze uitspraak van de Kamer. Zodra hier meer over bekend is zullen we u dat laten weten.

Met collegiale groeten,

het bestuur van de NDG
Hans van Herpen en Leen den Otter