Veel gestelde vragen voor fokkers

Een verhuisbericht of wijziging van eigenaar kan worden doorgegeven via onze website. Hier vindt u het mutatieformulier dat u kunt invullen. De kosten bedragen € 5,50 en na verwerking van de gegevens krijgt de eigenaar een certificaat toegezonden.

De nieuwe gegevens zijn direct verwerkt. De verwerking van een mutatieverzoek duurt ongeveer twee werkdagen. U krijgt daarna een certificaat toegestuurd.

Dit is helaas niet mogelijk. U kunt hiervoor het mutatieformulier op onze website invullen. De kosten bedragen € 5,50 en u krijgt na verwerking van de gegevens een nieuw certificaat toegezonden.

Een nieuwe registratie is direct verwerkt. U krijgt ter bevestiging een NDG pasje via de post toegezonden, dit duurt ongeveer 2 weken.

Indien alleen uw telefoonnummer is gewijzigd kunt u dit via de mail (info@ndg.nl) of telefonisch (0900-4040456) aan ons doorgeven. Vermeldt u daarbij wel de barcode van uw huisdier(en). Aan een dergelijke wijziging zijn geen kosten verbonden.

U kunt het natuurlijk ook doen via dit formulier.

U kunt hiervoor de bevestigingsmail die u na de melding van vermissing heeft ontvangen beantwoorden. Ook kunt u een mail sturen naar info@ndg.nl onder vermelding van de barcode (het chipnummer) van uw huisdier.

U kunt het ook doorgeven met dit formulier.

De barcode is hetzelfde als het chipnummer. Deze bestaat uit 15 cijfers en is te vinden bij de streepjescode. Mocht een chipnummer toch een letter bevatten, dan kunt u contact met ons opnemen, zodat we u een aanmeldingsformulier kunnen opsturen. Dit aanmeldingsformulier kunt u vervolgens handmatig invullen.

Het paspoortnummer mag bij de aanmelding worden weggelaten indien dit niet bekend is. De registratie vindt plaats aan de hand van de barcode (het chipnummer). Van belang is dat met name uw adresgegevens en telefoonnummer(s) goed staan geregistreerd in geval van een onverhoopte vermissing van uw huisdier.

Bij de registratie kunnen maximaal drie telefoonnummers door u worden vermeld.

U kunt gratis mutaties doorgeven met dit formulier.

Hebt u de 15 cijfers van de barcode (het chipnummer) ingevoerd zonder spaties tussen de cijfers? Het is mogelijk dat uw huisdier wel is gechipt maar dat de gegevens nooit zijn doorgegeven aan onze databank. Vanzelfsprekend kunt u uw huisdier alsnog bij ons aanmelden via het aanmeldingsformulier op onze website. De kosten bedragen € 5,90 en u krijgt na verwerking van de gegevens een certificaat toegestuurd.

U kunt via de webshop altijd een penning bestellen.

De levertijd van een penning is gemiddeld 1-2 weken.

Op deze penning staat aangegeven dat het desbetreffende huisdier gechipt is. Bovendien staat het telefoonnummer van de NDG vermeld zodat men na het uitlezen van de chip contact met ons kan opnemen voor de eigenaar gegevens van een gevonden dier.

Heeft u gekozen voor de nieuwe penning, dan kunt u deze laten graveren met bijvoorbeeld de naam van uw huisdier én uw telefoonnummer.