Veel gestelde vragen voor fokkers

Hoe kan ik een wijziging van eigenaar of adres doorgeven?

Een verhuisbericht of wijziging van eigenaar kan worden doorgegeven via onze website. In de linker kolom vindt u hiervoor het mutatieformulier dat u kunt invullen. De kosten bedragen € 4,70 en na verwerking van de gegevens krijgt u een certificaat toegezonden.

Ik heb net via internet een adreswijziging doorgegeven maar bij het opvragen van de registratie via ‘baasjeszoeker’ is dit nog niet te zien?

De nieuwe gegevens zijn niet direct zichtbaar. De verwerking van een mutatieverzoek duurt ongeveer een week. U krijgt daarna een certificaat toegestuurd.

Kan ik mijn adreswijziging ook telefonisch of via een verhuisbericht aan u doorgeven?

Dit is helaas niet mogelijk. U kunt hiervoor het mutatieformulier op onze website invullen. De kosten bedragen € 4,70 en u krijgt na verwerking van de gegevens een nieuw certificaat toegezonden.

Hoe lang duurt het voor de gegevens die ik via de website heb doorgegeven zijn verwerkt?

Deze gegevens zijn na ongeveer een week verwerkt. U krijgt ter bevestiging een certificaat via de post toegezonden, dit duurt ongeveer 2 á 3 weken.

Moet ik voor het doorgeven van een gewijzigd telefoonnummer ook het mutatieformulier invullen?

Indien alleen uw telefoonnummer is gewijzigd kunt u dit via de mail (info@ndg.nl) of telefonisch (0900-4040456) aan ons doorgeven. Vermeldt u daarbij wel de barcode van uw huisdier(en). Aan een dergelijke wijziging zijn geen kosten verbonden.

6